Net voor de kerst heb ik een super leuke reportage mogen maken. Een newborn lifestyle reportage. En het leuke was, bij dit gezin had ik al eerder een reportage gemaakt. Het gezin was nu uitgebreid met een prachtig meisje en ook daar wilden ze graag een reportage van. Ik denk dat een newborn lifestyle reportage toch wel een van mijn lievelingsreportages is.

Wat heerlijk om zo’n gezin zo compleet en heerlijk met zijn allen op de roze wolk te zien. Grote zus en grote broer samen hartstikke trots op hun kleine zusje. Ook nieuwsgierig naar de camera dus heerlijk stuiterend om me heen. Ik fotografeer ze gewoon, heerlijk zoals ze zijn. Zelfs de gezinsfoto’s waar ze dan toch even stil bij elkaar moeten zitten, zijn spontaan, chaotisch maar daardoor zeker zo leuk. Want probeer een vierjarige en een dreumesje maar eens langer dan een paar seconden stil te laten zitten. Dat is bijna een topsport! Het zorgde voor de nodige lachbuien, maar dat is het leuk van zo’n newborn lifestyle reportage. Hier hoeft niks stijf geposeerd, maar gewoon ontspannen. Een momentopname van het gezinsleven zoals het nu is.

Mooi om vast te leggen, want die momenten, die gaan zo snel voorbij. Ze zijn groot voor je het weet. En dat is zo waar! Dus leg die momenten vast, bewaar ze, koester ze.

Bij een newbornreportage krijg je naast de fotobestanden ook een mooie collage en een filmpje, een slideshow van een selectie van de foto’s. Ik raad altijd aan om wat met je foto’s te doen. Laat er een mooi boek van maken, of vergroot de mooiste uit op een mooi fotoproduct. Het is zonde om zo’n speciale momenten weg te stoppen in een mapje op je computer. Daar zijn ze veel te waardevol voor.

Hier een impressie van de reportage:

Boek op tijd uw reportage, klik hier!
error: Content is protected !!