Veel gestelde vragen

Wil je een fotoshoot boeken of wil je meer weten over hoe het gaat op de dag van de fotosessie in mijn studio of op locatie?
Ik heb de meest gestelde vragen alvast voor je beantwoord.

Wat zijn de openingstijden?

De studio is op afspraak geopend.

Kan ik met pin betalen?

Nee helaas heb ik geen pinautomaat in de studio. Na de reservering ontvang je van mij een bevestiging met de factuur. Deze kun je overmaken via bankoverschrijving of via een handige betaallink. 

Wat voor kleding adviseer je voor een fotoshoot?

Ik adviseer om kleding te dragen waar je je fijn in voelt en wat bij je past. Wel wil ik als tip meegeven om niet al te drukke printjes te dragen. Dat leidt namelijk erg af van de onderwerpen op de foto, jullie. Kleur mag uiteraard wel. Gaan jullie met meerdere personen op de foto, dan is het altijd mooi om kleding een beetje op elkaar af te stemmen. Bij outdoor fotoshoots zijn naturelkleuren of aardetinten altijd mooi. 

Mogen we tussendoor van kleding wisselen?

Dat mag, we moeten daarbij wel een beetje op de tijd letten. Er blijft daarbij wat minder tijd om te fotograferen over. Nu kijk ik niet continu op de klok, maar voor kledingwissels kan ik helaas de fotoshoot niet al te lang laten uitlopen.

Zit er een watermerk door mijn gekochte foto's?

Nee, in de online galerij waar u uw keuze kunt maken staat tijdelijk een logo door de foto’s. Zodra u een keuze gemaakt heeft ontvangt u de gekozen foto’s zonder logo in HR kwaliteit.

Kan ik ook de onbewerkte foto's of RAW bestanden ontvangen?

Nee. Na de fotoshoot maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze bewerk ik voor u in mijn eigen stijl. Dat maakt de foto net even af.  Voor mij is een onbewerkte foto nog niet af. Een foto is pas klaar als deze professioneel is na bewerkt.

Wat als mijn kindje(s) tijdens een shoot niet wil meewerken?

Kinderen hebben meestal een niet al te lange concentratie en laten zich ook niet regisseren. Dat maakt een kind nu juist ook zo leuk. Ik volg altijd de tempo van de kindjes. Zo is er ruimte om even te pauzeren, grappen en grollen, spelen, een voeding of even knuffelen met mama of papa. Ik kijk ook niet op de klok, ik volg het kindje en zo kan een shoot iets korter of iets langer duren. Dat is geen probleem. Spelenderwijs gaan we er toch voor zorgen dat er mooie foto’s gemaakt worden.

Wat als iemand op de dag van de fotoshoot ziek is?

Dat kan altijd gebeuren en uiteraard kan de fotoshoot dan verzet worden.

Wat is de levertijd van de foto’s?

Ik hanteer een levertijd van 3 weken voor de nabewerking van de foto’s. 

Hoe ontvang ik de foto’s?

Jullie ontvangen van mij een link naar een online galerij waar jullie je keuze kunnen maken. De gekozen foto’s ontvang je digitaal zonder logo in HR kwaliteit. Je ontvangt dus geen prints. Prints of fotoproducten kunnen altijd besteld worden. Omdat daar zo ontzettend veel mogelijk is, heb ik niet 1 standaard fotoproduct, maar kijk ik samen met jullie naar jullie wensen en de mogelijkheden.

Wij willen graag een outdoor fotoshoot. Waar worden deze gemaakt?

Ik fotografeer voornamelijk in de duinen. Maar in een bos, op de heide of een park is ook mogelijk. Er zijn veel mooie plekjes in de regio Tilburg. 

We hebben een outdoor fotoshoot gepland, wat als het slecht weer is?

Niks is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Als het weer op de dag van de fotoshoot slecht is, dan verzetten we de fotoshoot. We plannen een nieuwe datum in. Dit mag uiteraard kosteloos.

Moet ik bij een cakesmash zelf een taartje meenemen?

Nee dat hoeft niet, ik werk samen met een professionele bakster, die de prachtigste taartjes maakt. Deze zijn ook speciaal geschikt om mee te smashen. In overleg met jullie kiezen we een thema en daar passen we het taartje op aan.

Moet ik bij een cakesmash zelf voor de kleding zorgen?

Dat mag. Maar ik heb in de studio ook enkele leuke feestoutfits waar je gebruik van mag maken, maar mocht je zelf graag een speciale outfit willen meenemen, dan kan dat zeker.

Wat moet ik meenemen naar een Cakesmash fotoshoot?

In de studio heb ik alles voor de verzorging van jullie kindje. Ik heb een badje, zeep, handdoeken, billendoekjes, noem maar op. Je kindje mag na de fotoshoot lekker in een badje. Indien gewenst maken we ook foto’s van het spetterfeest. Jullie kindje gaat sowieso weer helemaal fris en schoon mee naar huis. Ik adviseer wel een setje schone kleding mee te nemen, mocht je een outfit van jullie zelf willen gebruiken voor de shoot.

Er staat op je website dat je soms foto’s van de fotoshoot wil gebruiken. Wat houdt dat precies in?

Ik gebruik regelmatig een paar foto’s van de gemaakte fotoshoots voor mijn website, op mijn social media bedrijfspagina’s en voor promotionele doeleinden. Zo blijft mijn portfolio up to date en  kunnen geïnteresseerde klanten een goed beeld krijgen van mijn werk en wat ze kunnen verwachten. Dat is wel zo handig als je op zoek bent naar een fotograaf. Wanneer je zelf op zoek bent naar een fotograaf kijk je immers ook naar de voorbeeldfoto’s om te kijken of diens stijl bij jullie past. Ik gebruik deze foto’s online zonder jullie namen erbij. Wil je liever niet dat ik enkele foto’s van jullie gebruik, dan respecteer ik dat ook. Laat het me dan wel even weten. Dan gebruik ik jullie foto’s niet.

Heb je nog een vraag en staat deze er niet bij? Neem dan gerust contact met me op.

6 + 10 =

error: Content is protected !!