Gezins

fotografie

Gezinsfotografie

Vaak maak je met je telefoon heel veel foto’s van je kinderen. Of staat bij een uitstapje iedereen van je gezin op de foto, behalve jijzelf. Omdat jij degene bent met de telefoon of camera. Ik raad aan om echt af en toe een gezinsfotoshoot te doen waarbij jezelf ook op de foto staat. Voor kinderen is het ook belangrijk om papa en mama terug te kunnen zien in foto’s. En nee, geen excuus dat je niet fotogeniek bent. Voor je kinderen ben je hun mooiste en liefste mama en papa. En dat is wat telt, niet een kapsel, een figuur, of look, maar gewoon hun papa en mama. 

Nu ben ik zelf geen voorstander van hele standaard gezinsportretten, maar wel van spontane, ongedwongen, leuke momenten met het gezin vastleggen. Dat je de band, de interactie, het plezier onderling kunt zien. Een outdoor gezinsfotoshoot is daar zeer geschikt voor. Ook veel fijner voor de kinderen om zo’n fotoshoot vol te houden. Omdat het niet voelt als een lange, saaie fotoshoot, maar als een leuk uitje waar je lekker met zijn allen mag spelen, gek doen en veel plezier mag maken. Daaruit kies ik leuke, spontane momentjes om vast te leggen. Ik volg daarbij vooral de kindjes, en spelenderwijs maken we er samen een super leuke fotoshoot van. Niet alleen je kinderen zijn het waard om op de foto zetten, ook papa en mama horen erbij! 

Golden Hour

De outdoor fotoshoot doe ik het liefst tijdens the Golden Hour. Het uur voordat de zon onder gaat. Dan heb je prachtig mooi licht en daar worden je foto’s nog specialer van. Het is echt de moeite waar om daar je kindje(s) voor een keer wat later op te laten blijven. In het voorjaar gaat de zon nog redelijk vroeg onder, maar in de zomer is dat wel wat later, maar wel echt de moeite waard. In de winter is het vroeg donker en dan is het golden hour al einde van de middag, en heb je de hele middag door zacht licht. Ook dan kun je hele mooie foto’s schieten. Nu zul je misschien denken een outdoor shoot in de winter? Dat is veel te koud, maar op de kou kun je je heel goed kleden door met laagjes te werken. En in de winter kun je prachtige foto’s maken. 

Gezinsfotoshoot Tilburg Danielle van den Tillaard Fotografie Familiefotoshoot
Mommy & Me Fotoshoot | Danielle van den Tillaard Fotografie Tilburg

Een kinderfotoshoot duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Ook hier laat ik me leiden door de kinderen zelf, een spanningsboog van een kind is nog niet zo lang, dus er is ruimte voor even ontspanning tussendoor of om de shoot niet te lang te laten zijn.

Gezinsfotoshoot Danielle van den Tillaard Fotografie Tilburg
Kinderfotoshoot Gezinsfotografie Danielle van den Tillaard Fotografie Tilburg
Mommy & Me Fotoshoot | Danielle van den Tillaard Fotografie Tilburg
error: Content is protected !!