Een van de meest uitdagende takken van mijn beroep is toch wel kinderfotografie, het fotograferen van jonge kinderen. Maar ondanks dat het een uitdaging is, vind ik het ook een van de leukste dingen om te doen.

Kinderen zijn zo puur, zo zichzelf en zo verschillend. De ene is verlegen, de andere een wildebras, de ene stuitert rond en de andere zit een beetje stil en angstig te kijken wat er nu weer gebeuren gaat. Wat velen wel gemeen hebben is dat ze niet echt te regisseren zijn. Maar dat hoeft ook niet. Hoe krijg je dan toch leuke foto’s?

Door je in het kind te verplaatsen, en het vooral leuk te maken voor ze. En daar moet je best creatief voor zijn. Want omdat ieder kind verschillend is, werken niet altijd dezelfde trucjes. Dus je moet vooral even goed aftasten wat werkt bij het kindje of de kindjes die je voor je hebt. Heb geduld, maak het prettig voor ze. Maak grapjes en leidt ze af zodat ze wat meer ontspannen.

Onlangs had ik de twee zusjes Anna en Ieke in de studio. Twee prachtige meiden. Grote zus Anna helemaal dol op haar kleine zusje die ook regelmatig geknuffeld werd tijdens de shoot. Maar Anna vond het best spannend om op de foto te gaan. En ze ging liever rondhuppelen. Geef haar eens ongelijk! Ieke zat lekker vrolijk de camera in te kijken en vooral haar grote zus te bewonderen. We hebben toen door een leuk spelletje te verzinnen, toch leuke foto’s gemaakt. Een variant van de stoelendans, en zo hadden we toch momenten dat Anna even lekker bij haar zusje ging zitten en ik leuke foto’s van hen samen kon maken. Ik moest wel snel zijn want Anna was erg beweeglijk, maar hoe leuk is het dat het dan toch gelukt is?!
Hier een paar leuke foto’s van Anna en Ieke. Wat een lief stel zo samen he.

 

 

Anna en Ieke, heel erg bedankt voor de leuke fotoshoot!

Wil jij ook graag mooie foto’s van jullie kinderen? Kijk dan op www.daniellevandentillaard.nl voor meer informatie over kinderfotografie. Ze worden zo snel groot, dus vergeet niet die mooie momenten vast te leggen.

 

Liefs,

Danielle

error: Content is protected !!