De fotoshoot

De fotoshoot vind plaats in mijn kleine studio aan huis, bij u thuis of op een buitenlocatie. Mijn studio is niet groot, maar voor kleine aantallen mensen, kinderen en baby’s groot genoeg. Een buitenlocatie is in bepaalde tijden van het jaar ook erg geschikt voor mooie fotoshoots. Ik fotografeer het liefst met natuurlijk daglicht, dat geeft een foto net dat beetje meer warmte. Ook in de studio werk ik zoveel mogelijk met natuurlijk daglicht.

Een fotoshoot duurt ongeveer een uur. Indien gewenst kan ik advies geven over kleding, in combinatie met achtergronden of stijlen. U heeft keuze uit verschillende achtergronden en mag gebruik maken van verschillende fotoprops zoals haarbanden, zwangerschapsjurken etcetera.

Newborn fotografie 3Newborn fotoshoot

In het geval van een newbornfotoshoot staat de verwarming extra hoog, omdat newborns hun temperatuur nog niet zelf kunnen regelen. Ik adviseer u om dan ook luchtige, soepel zittende kleding te dragen. De sessie duurt ongeveer 2 à 3 uur. Ik laat me te allen tijde leiden door hoe het met de baby gaat, maar ook met de mama. Iedere bevalling is anders en iedereen herstelt anders en het is belangrijk daar rekening mee te houden.

Ik ben goed op de hoogte van alle veiligheidsmaatregelen die in acht genomen dienen te worden bij het fotograferen van een newborn zodat u dit met gerust hart aan me over kan laten en van de sessie kunt genieten.

 

Newborn lifestyle fotoshoot

Voor een lifestyle reportage kom ik bij jullie gezin thuis in de kraamtijd. Een voordeel ten opzichte van de geposeerde newborn fotoshoot is dat deze niet in de eerste drie weken hoeft plaats te vinden. Dat mag natuurlijk wel, maar zelfs weken na de bevalling kunnen we een newborn lifestyle reportage inplannen. Zo kan mama eerst rustig herstellen en het gezin eerst samen genieten, wennen en bijkomen. Bij een newborn lifestyle reportage heeft de newborn heeft wel de hoofdrol, maar het hele gezin wordt gefotografeerd. Er wordt wel wat geposeerd, maar dat is minimaal. Jullie gaan gewoon de dingetjes doen die je als gezin doet, maar nu met de nieuwe baby erbij. En daar pik ik al die mooie waardevolle momentjes uit om vast te leggen. Want die waardevolle momentjes zijn overal, in de kleinste dingen. Zo wordt er geknuffeld met de baby, een grote zus of broer helpt met het verzorgen van de nieuwe broer of zus of is gewoon lekker aan het spelen. Er wordt gebadderd of  een voeding gegeven. Of wat dan ook wat jullie graag als gezin doen. Ik loop als het ware een ochtend of middag met jullie mee. Zo krijg je een mooie reportage van jullie gezinsleven in haar nieuwe vorm. En die eerste periode is zo bijzonder en belangrijk om vast te leggen, die tijd vliegt voorbij.

Kinderfotoshoot

Ik ben dol op het fotograferen van kinderen. Heerlijk, die puurheid en onbevangenheid van zo’n minimensjes. Ik neem daar ook alle tijd voor en volg gewoon het kind zodat we de mooiste spontane momenten kunnen vastleggen.

Een wat jonger kind heeft vaak wat meer moeite om zich lang te concentreren op de shoot of vind het wat spannend, dus neem ik de tijd om ze eerst te laten wennen en tussendoor even lekker lachen en ontspannen om het toch leuk voor ze te houden. Een kinderfotoshoot duurt ongeveer een uur. Ook hier laat ik me leiden door de kinderen zelf, een spanningsboog van een kind is nog niet zo lang, dus er is ruimte voor even ontspanning tussendoor of om de shoot niet te lang te laten zijn.

Cakesmash fotografie 5

Cakesmash

Een cakesmash wordt vaak geboekt als een baby zijn eerste verjaardag viert. Ik zorg voor een leuke taart, ik werk hiervoor samen met Taart uit Tilburg die prachtige taarten maakt. Daarnaast een leuke setting met bijvoorbeeld slingers, ballonnen en andere leuke dingen. Uw kleintje mag heerlijk kliederen op een leuke feestelijke set. Dit levert leuke foto’s op om deze mijlpaal te vieren en vast te leggen. Maar het is ook leuk om deze foto’s te gebruiken als unieke uitnodiging voor het verjaardagsfeest. In het laatste geval is het verstandig tijdig te boeken, ivm de tijd die nodig is om een kaart te ontwerpen en laten drukken. Ik adviseer hiervoor 6 weken. Mocht u liever geen taartje willen gebruiken maar een leuke verjaardagsshoot willen laten fotograferen is dat ook mogelijk. Ook is het mogelijk om na de cakesmash leuke foto’s van het kindjes die nog even in een schuimbadje zit te spetteren te maken, indien gewenst. Dit is de Balloons & Bubbles variant.

Zwangerschapsshoot

zwangerschaps fotografie

Een zwangerschap is een bijzondere periode in uw leven en dat van uw partner. In uw buik gebeurt er als het ware een wonder, en na negen maanden kunt u dan eindelijk uw wondertje in uw armen nemen. Waar u negen maanden naar toe geleefd hebt. Met ups en downs, iedere zwangerschap is immers anders, maar wat is er specialer dan die eerste schopjes in uw buik? Hoe waardevol is het om die bijzondere periode vast te leggen.

Een zwangerschapsshoot kan het beste gedaan worden tussen de 34ste en 36ste week. Het is mogelijk om met uw partner en/of kinderen op de foto te gaan. We bespreken van te voren uw wensen qua uitstraling, zodat we daar de kleding op kunnen afstemmen.

Een zwangerschapsshoot duurt ongeveer en uur. Er is te allen tijde ruimte om even te gaan zitten, wanneer het even wat zwaar wordt. Die laatste weken zijn immers niet de makkelijkste weken van de zwangerschap. Dus ik hou de gehele sessie rekening met hoe u zich voelt.

Borstvoeding fotografie 36

Borstvoedingsfotografie

Het idee om borstvoedingsfotografie in mijn pakketten op te nemen kwam in mij op toen borstvoeden in het openbaar voor de zoveelste keer weer eens in het nieuws kwam. Een borstvoedende vrouw in een hotellobby, Alyssa Milano die een ‘melfie’ maakte waar geschokt op werd gereageerd.

Nu ben ik zelf moeder van een prachtige zoon en dochter en heb ik ook borstvoeding gegeven. Nooit verwacht dat ik het zo fijn zou vinden dat ons dat samen lukte. Ik stond er namelijk erg nuchter in. Maar wat is het fijn en hoe bijzonder zijn die momenten tussen moeder en kind. Nu voel ik me nog steeds geen borstvoedingsguru, maar vind het wel erg raar om te lezen wat voor negatieve reacties mensen soms op het borstvoeden krijgen. En daar wilde ik op mijn manier iets mee doen. Ik wil laten zien dat borstvoeden iets heel moois is. Iets heel natuurlijks. En is het niet mooi om deze bijzondere band vast te leggen? Voor de trotse moeders, of juist de moeders die misschien wel heel wat hebben moeten overwinnen want het gaat ook niet altijd zonder slag of stoot. En vooral als mooie herinnering voor later.

Een borstvoedingsreportage kan zowel in de studio als op locatie gefotografeerd worden.

 

 

 Boek nu een fotoshoot >

error: Niet toegestaan te kopieren