Werkwijze

Een fotoshoot reserveren

Wanneer u heeft aangegeven interesse te hebben in een fotoshoot, neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen te bespreken. In dit geheel vrijblijvende oriënterend gesprek bespreken we wat voor soort shoot u graag wilt, de stijl en wat het doel is van uw fotoshoot. Aan de hand daarvan kan ik u adviseren over de stijl, materialen, kleding, kleuren en de eindproducten. Dit met als doel dat de fotoshoot is afgestemd op het prachtige eindproduct dat jullie voor ogen hebben. U heeft keuze uit verschillende achtergronden en mag gebruik maken van verschillende fotoprops zoals haarbanden, zwangerschapsjurken, kinder kledingsetjes etc.

Wanneer u ervoor kiest om uw fotoshoot door mij te laten verzorgen, maken we een afspraak voor de shoot. Afhankelijk van de soort fotoshoot ontvang ik u in mijn studio of kom naar u toe. Een fotoshoot duurt ongeveer 1 uur. Bij een newborn sessie dient u rekening te houden met een sessietijd van ongeveer 3 uur. U ontvangt van mij een bevestiging met daarin nog tips en uitleg over de sessie. Zo kunt u alles van te voren nog eens rustig nalezen.In het geval van een geposeerd newbornshoot of newborn lifestyle fotoshoot maken we een voorlopige afspraak op de uitrekendatum. Zo weet ik in welke periode ik tijd in de agenda vrij moet houden voor uw sessie en bent u verzekerd van een plekje. Wilt u verzekerd zijn van een plekje voor uw newborn sessie, neem dan tijdig contact op zodat ik in de agenda hier rekening mee kan houden. Het liefst voor de 36 weken.

De fotoshoot vind plaats in mijn kleine studio aan huis, bij u thuis of op een buitenlocatie. Mijn studio is niet groot, maar voor kleine aantallen volwassenen, kinderen en baby’s groot genoeg. Een buitenlocatie is in bepaalde tijden van het jaar ook erg geschikt voor mooie fotoshoots. Ik fotografeer het liefst met natuurlijk daglicht, dat geeft een foto net dat beetje meer warmte. Ook in de studio werk ik zoveel mogelijk met natuurlijk daglicht.

 

NEWBORN FOTOSHOOT

Een geposeerde newbornshoot vind bij voorkeur plaats in de eerste drie weken na de geboorte. Wanneer u een newborn fotoshoot bij me reserveert, maken we een voorlopige afspraak op de uitrekendatum. Zo weet ik in welke periode ik tijd in de agenda vrij moet houden voor uw sessie en bent u verzekerd van een plekje. Wilt u verzekerd zijn van een plekje voor uw newborn sessie, neem dan tijdig contact op zodat ik in de agenda hier rekening mee kan houden. Het liefst voor de 36 weken. Deze fotoshoot vind altijd plaats in mijn studio. Hier staat de verwarming extra hoog, omdat newborns hun temperatuur nog niet zelf kunnen regelen. Ik adviseer u om dan ook luchtige, soepel zittende kleding te dragen. De sessie duurt ongeveer 2 à 3 uur. Ik laat me te allen tijde leiden door hoe het met de baby gaat, maar ook met de mama. Iedere bevalling is anders en iedereen herstelt anders en het is belangrijk daar rekening mee te houden. Er is alle tijd voor een voeding of knuffelmomentje. We nemen rustig de tijd. Ik ben goed op de hoogte van alle veiligheidsmaatregelen die in acht genomen dienen te worden bij het fotograferen van een newborn zodat u dit met gerust hart aan me over kan laten en van de sessie kunt genieten.

NEWBORN LIFESTYLE FOTOSHOOT

Voor een lifestyle reportage kom ik bij jullie gezin thuis in de kraamtijd. Een voordeel ten opzichte van de geposeerde newborn fotoshoot is dat deze niet in de eerste drie weken hoeft plaats te vinden. Dat mag natuurlijk wel, maar zelfs weken na de bevalling kunnen we een newborn lifestyle reportage inplannen. Zo kan mama eerst rustig herstellen en het gezin eerst samen genieten, wennen en zonodig bijkomen. Bij een newborn lifestyle reportage heeft de newborn heeft wel de hoofdrol, maar het hele gezin wordt gefotografeerd. Er wordt wel wat geposeerd, maar dat is minimaal. Jullie gaan gewoon de dingetjes doen die je als gezin doet, maar nu met de nieuwe baby erbij. En daar pik ik al die mooie waardevolle momentjes uit om vast te leggen. Want die waardevolle momentjes zijn overal, in de kleinste dingen. Zo wordt er geknuffeld met de baby, een grote zus of broer helpt met het verzorgen van de nieuwe broer of zus of is gewoon lekker aan het spelen. Er wordt gebadderd of  een voeding gegeven. Of wat dan ook wat jullie graag als gezin doen. Ik loop als het ware een ochtend of middag met jullie mee. Zo krijg je een mooie reportage van jullie gezinsleven in haar nieuwe vorm. En die eerste periode is zo bijzonder en belangrijk om vast te leggen, die tijd vliegt voorbij.

KINDERFOTOSHOOT

Ik ben dol op het fotograferen van kinderen. Heerlijk, die puurheid en onbevangenheid van zo’n minimensjes. Ik neem daar ook alle tijd voor en volg gewoon het kind zodat we de mooiste spontane momenten kunnen vastleggen. Elk kind is anders, de een vind het super leuk en de andere nog wat spannend.Dus neem ik de tijd om ze eerst te laten wennen en is er alle tijd om tussendoor even lekker te lachen en te ontspannen om het zo’n leuk mogelijke belevenis voor ze te maken. Een kinderfotoshoot duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Ook hier laat ik me leiden door de kinderen zelf, een spanningsboog van een kind is nog niet zo lang, dus er is ruimte voor even ontspanning tussendoor of om de shoot niet te lang te laten zijn.

CAKESMASH

De cakesmash wordt steeds populairder. Deze fotoshoot wordt vaak geboekt als een baby bijna zijn eerste verjaardag viert. Voorafgaand de fotoshoot neem ik uw wensen met u door wat betreft de setting. Denk hierbij een een leuke kleurencombinatie of zelfs een specifiek thema. Voorbeelden zijn: eenhoorns, vosjes, koekiemonster, zeemeerminnen, van alles is mogelijk. U hoeft zelf geen taartje te regelen, dat verzorg ik voor u. Daarvoor werk ik met een professionele bakster die het taartje compleet naar wens kan maken in allerlei kleuren of thema’s. Daarnaast een leuke setting met bijvoorbeeld slingers, ballonnen en andere leuke dingen. Uw kleintje mag heerlijk kliederen op een leuke feestelijke set. Dit levert leuke foto’s op om deze mijlpaal te vieren en vast te leggen. Ook is het leuk om deze foto’s te gebruiken als unieke uitnodiging voor het verjaardagsfeest. In het laatste geval is het verstandig tijdig te boeken, ivm de tijd die nodig is om een kaart te ontwerpen en laten drukken. Ik adviseer hiervoor 6 weken. Korter kan ook, maar voor de levertijd van de foto’s hanteer ik een periode van 3 weken. Mocht u liever geen taartje willen gebruiken maar een leuke verjaardagsshoot willen laten fotograferen is dat ook mogelijk. Ook is het mogelijk om na de cakesmash leuke foto’s van het kindjes die nog even in een schuimbadje zit te spetteren te maken, indien gewenst. Dit is de Balloons & Bubbles variant.

ZWANGERSCHAPSFOTOSHOOT

Een zwangerschap is een bijzondere periode in uw leven en dat van uw partner. In uw buik gebeurt er als het ware een wonder, en na negen maanden kunt u dan eindelijk uw wondertje in uw armen nemen. Waar u negen maanden naar toe geleefd hebt. Met ups en downs, iedere zwangerschap is immers anders, maar wat is er specialer dan die eerste schopjes in uw buik? Hoe waardevol is het om die bijzondere periode vast te leggen.

Een zwangerschapsshoot kan het beste gedaan worden tussen de 34ste en 36ste week. Het is mogelijk om met uw partner en/of kinderen op de foto te gaan. We bespreken van te voren uw wensen setting, zodat we daar de kleding op kunnen afstemmen.

Een zwangerschapsshoot duurt ongeveer een uur. Er is te allen tijde ruimte om even te gaan zitten, wanneer het even wat zwaar wordt. Die laatste weken zijn immers niet de makkelijkste weken van de zwangerschap. Dus ik hou de gehele sessie rekening met hoe u zich voelt.

BORSTVOEDINGSFOTOSHOOT

Het idee om borstvoedingsfotografie in mijn pakketten op te nemen kwam in mij op toen borstvoeden in het openbaar voor de zoveelste keer weer eens in het nieuws kwam. Een borstvoedende vrouw in een hotellobby, Alyssa Milano die een ‘melfie’ maakte waar geschokt op werd gereageerd.

Nu ben ik zelf moeder van een prachtige zoon en dochter en heb ik ook borstvoeding gegeven. Nooit verwacht dat ik het zo fijn zou vinden dat ons dat samen lukte. Ik stond er namelijk erg nuchter in. Maar wat is het fijn en hoe bijzonder zijn die momenten tussen moeder en kind. Nu voel ik me nog steeds geen borstvoedingsguru, maar vind het wel erg raar om te lezen wat voor negatieve reacties mensen soms op het borstvoeden krijgen. En daar wilde ik op mijn manier iets mee doen. Ik wil laten zien dat borstvoeden iets heel moois is. Iets heel natuurlijks. En is het niet mooi om deze bijzondere band vast te leggen? Voor de trotse moeders, of juist de moeders die misschien wel heel wat hebben moeten overwinnen want het gaat ook niet altijd zonder slag of stoot. En vooral als mooie herinnering voor later.

Een borstvoedingsreportage kan zowel in de studio als op locatie gefotografeerd worden.

HUISDIERENFOTOSHOOT

Voor de meeste mensen is een geliefd huisdier net een eigen kind. Ontzettend dierbaar. Daarom is het ook ontzettend leuk om mooie foto’s te laten maken van uw maatje. Of het nu een jonge pup of kitten is of juist een trouw maatje op leeftijd, er is geen verkeerd moment om je knuffelmaatje mooi op de foto te laten zetten. Dit kan zowel in de studio als op locatie. Zelf ben ik een grote dierenliefhebber, heb ervaring met vele soorten huisdieren zoals, honden, katten, konijnen en cavia’s. Dus vele soorten huisdieren zijn welkom. Heeft u interesse in een dierenshoot, informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot maak ik een voorselectie van alle foto’s. Binnen een dag ontvangt u van mij alvast een sneak peekje van een of twee foto’s. Een klein voorproefje van hoe de serie eruit zal komen te zien. Dan ga ik verder aan de slag met de foto’s. Alle foto’s worden één voor één gecontroleerd op kwaliteit, op aspecten zoals belichting, compositie en kleur. Zo blijft er een serie van kwalitatief hoogwaardige foto’s over. Deze worden een voor een bewerkt in mijn stijl, op elkaar afgestemd en geback-upt. Dit proces duurt ongeveer drie weken. Na drie weken krijgt u van mij een mail met een link naar een online galerij waarin alle bewerkte foto’s staan. Daar kunt u de foto’s bekijken. Deze zijn alleen zichtbaar voor u. Ook kunt u daar uw bestelling doorgeven van de foto’s die bij de fotoshoot inbegrepen zitten en eventueel extra foto’s of producten. Wanneer u graag besteladvies wilt maken we een afspraak in mijn studio of bij u thuis voor de bestelsessie. Ik lever de foto’s digitaal in Hoge Resolutie. Deze zijn geschikt voor vergrotingen en allerlei mooie fotoproducten zoals wandproducten en foto-albums. Ik adviseer altijd om iets met uw foto’s te doen en ze niet enkel op uw pc te laten staan. Deze foto’s worden mettertijd voor u en uw familie steeds dierbaarder, hoe mooi is het om een mooi album of iets dergeljks aan uw kind door te geven?!

Ik gebruik regelmatig een paar foto’s van de gemaakte fotoshoots voor mijn website, op mijn social media bedrijfspagina’s en voor promotionele doeleinden. Zo kunnen geïnteresseerde klanten een goed beeld krijgen van mijn werk en wat ze kunnen verwachten. Dat is wel zo handig als je op zoek bent naar een fotograaf. Maar mocht je dit niet willen, dan respecteer ik dat ook. Laat het me dan wel even weten. Dan gebruik ik jullie foto’s niet. Zonder bericht hierover ga ik ervan uit dat ik de foto’s mag gebruiken.

 

 Boek nu een fotoshoot >

error: Niet toegestaan te kopieren