Fotoshoots in het coronatijdperk

Fotoshoots in het coronatijdperk

 

Inmiddels zijn we in de zoveelste lockdown beland vanwege Corona. Wat houdt dit nu precies in voor jullie fotoshoot? 

Fotoshoots mogen op afspraak doorgaan in de studio. Wel moeten we ons aan de maatregelen houden die voor binnenruimten geldt. Sowieso ben ik wegens mijn eigen gezondheid (een multisysteemziekte) erg voorzichtig en neem ik geen onnodig risico.  Daarom volg ik de door het RIVM opgestelde maatregelen en het protocol van beroepsvereniging Dupho. 

 

  • We schudden geen handen en nemen minstens 1.5 meter afstand bij het fotograferen.  Mijn studio is niet groot, maar 1,5 meter afstand houden is mogelijk.  
  • Er zijn geen extra personen toegestaan als publiek. Wanneer je kindje op de foto gaat, is slechts 1 ouder als begeleider toegestaan. 
  • We dragen een mondkapje tijdens de fotoshoot. Tenzij je zelf op de foto gaat, dan hoef je natuurlijk geen mondkapje te dragen. Wel vraag ik je om bij binnenkomst en vertrek even een mondkapje op te zetten. 
  • Niezen/hoesten doen we in de ellenboog. 
  • Er staat desinfectiezeep in de studio zodat je je handen kunt desinfecteren. 
  • De studio wordt tussen elke shoot goed gepoetst en schoongemaakt en geventileerd. 
  • Groepsfoto’s zijn alleen mogelijk indien alle personen uit hetzelfde huishouden komen. De gezinsfotoshoots kunnen daarom dus wel doorgaan, mits we ons houden aan alle genoemde maatregelen.
  • Voorafgaand de fotoshoot hebben we nog even contact of iedereen klachtenvrij is. Bij klachten van iemand in het gezin blijf je uiteraard thuis en doe je een coronatest (ook als je gevaccineerd bent, je kunt immers het virus nog bij je dragen). De fotoshoot kan dan kosteloos verplaatst worden. Ook als ik klachten heb, zal ik met jullie contact opnemen om de fotoshoot te verplaatsen. 
  • Mocht je je geplande fotoshoot toch liever verplaatsen tot na de lockdown, dan is dat uiteraard mogelijk. Neem dan even contact met me op zodat we een nieuwe afspraak voor jullie kunnen reserveren. 
  • We gebruiken vooral ons gezonde verstand, zodat we de fotoshoot zo veilig mogelijk voor iedereen kunnen laten verlopen. 

 

Mocht je nog twijfels of vragen hebben, neem dan gerust contact met me op zodat ik met jullie kan overleggen. 

 Deze informatie is bijgewerkt volgens de laatste persconferentie op 18-12-2021 volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol opgesteld door beroepsorganisatie Dupho. 

 

Benieuwd wat je kan verwachten van de fotoshoot?

error: Content is protected !!