Danielle’s fotografie blog

Cakesmash recept; hèt recept voor een geslaagde cakesmash fotoshoot

De laatste tijd was het een ware cakesmash mania in de studio!
Veel kindjes waren bijna jarig en zo’n allereerste verjaardag is een extra bijzondere mijlpaal! En een mijlpaal is natuurlijk heel belangrijk om vast te leggen. Een cakesmash is daar een hele leuke manier voor. Maar wat is een cakesmash precies en hoe gaat het in zijn werk?

Ingrediënten voor een geslaagde cakesmash

Men neme:

  • 1 leuke setting in leuke kleurtjes of thema;
  • Slingers;
  • Ballonnen mogen ook niet ontbreken;
  • pompoms, lampionnen of andere leuke decoratie;
  • 1 leuke outfit voor de jarige job;
  • 1 cake/taartje, speciaal afgestemd op kleur of thema, met speciale crème waar het kliederen extra goed mee gaat;
  • en dan uiteraard de jarige job zelf!

Voor de cakesmash heb ik contact gehad met de ouders en alle wensen en mogelijkheden besproken zodat ik daar de setting op aan kan passen. Zo heb ik al diverse leuke thema’s mogen uitwerken: Koekiemonster, eenhoorns, Minnie Mouse. Van alles is mogelijk! Heb je een leuk thema in gedachten? Ik werk het graag met je uit!

Cakesmash Fotograaf Tilburg

Dus wanneer de jarige job in de studio komt, staat alles al klaar! De jarige wordt omgekleed, ik heb een ruime commode in de studio waar je gemakkelijk je kindje kunt omkleden. De studio is lekker verwarmd zodat ook in een shirtje of blote buik het jarige jobje het niet koud heeft.

Dan kan het cakesmashen beginnen

cake smash cakesmash fotografie Tilburg  Verder lezen...

Newborn Lifestyle reportage

Net voor de kerst heb ik een super leuke reportage mogen maken. Een newborn lifestyle reportage. En het leuke was, bij dit gezin had ik al eerder een reportage gemaakt. Het gezin was nu uitgebreid met een prachtig meisje en ook daar wilden ze graag een reportage van. Ik denk dat een newborn lifestyle reportage toch wel een van mijn lievelingsreportages is.

Wat heerlijk om zo’n gezin zo compleet en heerlijk met zijn allen op de roze wolk te zien. Grote zus en grote broer samen hartstikke trots op hun kleine zusje. Ook nieuwsgierig naar de camera dus heerlijk stuiterend om me heen. Ik fotografeer ze gewoon, heerlijk zoals ze zijn. Zelfs de gezinsfoto’s waar ze dan toch even stil bij elkaar moeten zitten, zijn spontaan, chaotisch maar daardoor zeker zo leuk. Want probeer een vierjarige en een dreumesje maar eens langer dan een paar seconden stil te laten zitten. Dat is bijna een topsport! Het zorgde voor de nodige lachbuien, maar dat is het leuk van zo’n newborn lifestyle reportage. Hier hoeft niks stijf geposeerd, maar gewoon ontspannen. Een momentopname van het gezinsleven zoals het nu is.

Mooi om vast te leggen, want die momenten, die gaan zo snel voorbij. Ze zijn groot voor je het weet. En dat is zo waar! Dus leg die momenten vast, bewaar ze, koester ze.

Bij een newbornreportage krijg je naast de fotobestanden ook een mooie collage en een filmpje, een slideshow van een selectie van de foto’s. Ik raad altijd aan om wat met…

Verder lezen...

Newborn lifestyle reportage Nora-May

Een tijdje geleden alweer, heb ik een newborn lifestyle reportage mogen maken van een mooi, klein meisje genaamd Nora-May. Wat is dat toch genieten, om de kraamtijd vast te mogen leggen! Zo’n bijzondere tijd. En in die eerste maanden verandert een baby zo snel, dus het is zo belangrijk om die speciale momentjes vast te houden in mooie foto’s.

Heerlijk om een kersverse mama en papa vol trots te zien genieten van hun kleine meid. En dit meisje was een hele alerte meid, ze was de hele tijd wakker, ze wilde niks missen. Ze is door papa en mama lekker in bad gedaan en daar krijg je natuurlijk honger van, dus kreeg ze een lekkere voeding als toetje. En tussendoor heeft ze natuurlijk veel met papa en mama gekroeld en geknuffeld.

Bij een newborn lifestyle reportage loop ik een ochtendje of middagje met het gezin mee en maak een fotoverslag. Er wordt dus niks of minimaal geposeerd, het zijn spontane foto’s van alledaagse momenten met de baby, het nieuwe gezinsleven, mama en papa en de baby en als er broertjes en zusjes zijn dan worden die er natuurlijk ook bij betrokken. Heerlijke knuffelmomentjes, het verzorgen van de baby en het badderen, voedingsmomentjes en had ik al gezegd, vooral heerlijke knuffelmomentjes? Jullie doen gewoon jullie dingetjes die je als nieuwbakken gezin doet, zodat het een spontane, mooie reportage wordt.

Ga je binnenkort bevallen en wil je dit ook mooi, puur en ongedwongen vastgelegd hebben? Liever geen geposeerde newborn fotoshoot? Denk dan aan een…

Verder lezen...

Cakesmash fotografie, want hoe leuk is een feestje in je studio?!

De afgelopen tijd stond in het teken van Cakesmash fotoshoots. De ene na de andere stoere meid of jongen kreeg ik in mijn studio om een pre-party te vieren in mijn studio.

Wat voel ik me dan een bofkont. Want een eerste verjaardag is natuurlijk extra speciaal. Ik vind het zo leuk dat ik deel mag uitmaken van een speciaal cadeau dat de ouders aan hun kind willen geven. Met een cakesmash! Om even goed stil te staan bij deze mijlpaal.

Hoe gaat een cakesmash in zijn werk? Vooraf bespreek ik met de ouders van de jarige job of ze een voorkeur hebben voor een specifiek (kleuren)thema. Ik pas daar de achtergrond en versiering op aan. Het taartje bestel ik ook voor jullie. Ik heb een fantastische bakster (Taart uit Tilburg) die de prachtigste taartjes maakt, die op bijna alle kleuren en thema’s aan te passen zijn. Ook de kleding kan ik verzorgen, maar mocht je zelf iets specifieks in gedachten hebben, dan kan dat natuurlijk ook.

 

cakesmash fotografie tilburg

De setting is bepaald. De datum is geprikt. Oja, die datum. Ik adviseer altijd om ruim op tijd te boeken. Niet alleen om verzekerd te zijn van een plekje, maar ook omdat je misschien de foto’s wil gebruiken voor een uitnodiging. Of om een uitvergroting op te hangen tijdens het feestje. Ik heb een levertijd van 3 weken op de fotobestanden. En mocht je dus nog uitnodigingen willen laten drukken of een canvas of iets dergelijks, dien…

Verder lezen...

Newborn lifestyle fotografie

Follow my blog with Bloglovin

De blogs zijn in de vakantieperiode een beetje blijven liggen. Tijd om een inhaalslag te maken.
Een tijdje geleden had ik de eer om een newborn lifestyle reportage te mogen maken.

Waarin verschilt newborn lifestyle fotografie nu met een newborn geposeerde fotoshoot? Een newborn geposeerde fotoshoot kan ook bij u thuis plaatsvinden, maar vaak vind deze bij mij in de studio plaats. Een baby wordt dan in diverse poses gefotografeerd. Een lifestyle reportage is nooit in de studio maar daarvoor kom ik bij het gezin thuis in de kraamtijd. De newborn heeft wel de hoofdrol, maar het hele gezin wordt gefotografeerd.

Er wordt wel wat geposeerd, maar dat is minimaal. Jullie gaan gewoon de dingetjes doen die je als gezin doet, maar nu met de nieuwe baby erbij. En hier en daar pik ik de mooie waardevolle momentjes eruit om deze vast te leggen. Want die waardevolle momentjes zijn overal, in de kleinste dingen. Zo wordt er geknuffeld met de baby, een grote zus of broer helpt met het verzorgen van de nieuwe broer of zus of is gewoon lekker aan het spelen. Er wordt gebadderd of gevoed. Of wat dan ook wat jullie als gezin doen. Ik loop als het ware een ochtend of middag met jullie mee. Zo krijg je een mooie reportage van jullie gezinsleven in haar nieuwe vorm. En die eerste periode is zo bijzonder en belangrijk om vast te leggen, die tijd vliegt voorbij.

Onlangs was ik op bezoek bij Adam-Ferron. Ik mocht…

Verder lezen...

Review wanddecoratie Saal-Digital

Voor Saal-Digital heb ik een wanddecoratie mogen uittesten om hierover een recensie te schrijven. Dat kwam heel goed uit want ik ben juist op zoek naar mooie producten voor mijn klanten voor hun foto’s. En tegenwoordig is er zoveel moois voor aan de muur, naast de canvas heb je tegenwoordig foto’s op hout, dibond, acrylglas, fine art.  Ik heb gekozen voor een foto op acryl-glas. Ik hou van strak, maar toch warm. En was erg nieuwsgierig hoe dit eruit zou zien.

Ik heb gekozen voor een 40 x 40 cm, een mooi formaat wat niet te klein is. Ik ben blij verrast, het ziet er erg mooi uit!

Danielle van den Tillaard Fotografie

De kleuren zijn goed, en de afwerking is netjes. Ik vind het een erg mooie uitstraling hebben. Ik denk dat een serie van meerdere acrylglas wanddecoraties naast elkaar ook erg mooi zou zijn. Zeker ten opzichte van canvas, vind ik dit zo veel mooier!

Ik heb gekozen voor een profielophanging. Zodat er geen zichtbare montage aan de voorkant te zien is. Dit ziet er goed en degelijk uit:

Danielle van den Tillaard FotografieDanielle van den Tillaard Fotografie

Het bestelproces was ook makkelijk en duidelijk te volgen. Kortom een hele positieve ervaring! En zeker een aanrader.

 

Liefs Danielle

Verder lezen...

Trouwfotografie en loveshoots

Wist u dat ik ook bruiloften en loveshoots fotografeer? De bruiloften fotografeer ik samen met mijn collega Simone van Made by Mone onder de naam Als ’t Klikt. Dit doen we met zijn tweeën zodat geen enkel moment op uw mooie dag gemist wordt. Daarnaast fotografeer ik loveshoots. Dat doe ik volgens het principe Moment Design. Dat is een speciale techniek, waarbij niet standaard geposeerd wordt, maar echt momenten gecreëerd worden. Daarbij leg ik die speciale momenten en emoties vast. De band tussen de personen. Dus geen statische foto’s. En wat is dat ontzettend leuk zeg. Foto’s worden veelzeggender. Een foto spreekt. De fotoshoot wordt een beleving voor de stellen of groep mensen die gefotografeerd worden.

Een paar weekjes geleden had ik een heel lief stel voor de camera. Zij gingen trouwen en hielden de bruiloft klein. Hun lieve (schoon)zus en getuige had hen een fotoshoot als verrassing cadeau gedaan. Zodat ze een tastbare herinnering hadden van hun speciale dag. Wat een lief cadeau he! Ik wordt altijd zo blij als mensen heel goed de waarde van foto’s ter herinnering beseffen! Ik had de eer deze fotoshoot voor hun te mogen verzorgen.

We zijn naar de duinen gegaan. Het was best fris, maar deze bikkels lieten daar weinig van merken. Zelfs de regen kwam nog even pesten, maar we hebben desondanks toch erg leuke foto;s kunnen maken.

trouwfotografie tilburg loveshoot

Ik vond het zo’n leuke fotoshoot om te mogen doen. Een prachtig en leuk stel. Ze gingen nog…

Verder lezen...

Hondenfotografie

Hondenfotografie….Eigenlijk doe ik het al heel lang, maar sinds kort steeds vaker in de studio. Voorheen deed ik vooral huisdieren fotoshoots buiten. Maar wat is een studiofotoshoot met dieren leuk zeg! Zo kwam pas geleden prachtige pup Giada in de studio voor een heuse puppyfotoshoot.

Ze kwam lekker binnen gestuiterd. Heerlijk enthousiast. Ik dacht dat het nog een uitdaging zou worden om die even stil te laten zitten voor een foto. En hoewel ze tussendoor lekker rondstuiterde, is het toch goed gelukt om prachtige foto’s te maken. Daar heb ik wel de nodige dierengeluiden voor moeten maken, maar dan keek ze wel prachtig met haar grote mooie ogen de camera in. Haar baasje, had een prachtig riempje met een mooie roze roos bij. Dat maakte het helemaal af. Hoe schattig! Hier een aantal foto’s van de fotoshoot.

Huisdierenfotografie Tilburg

Staat ze er niet beeldig op? Dat heeft toch een hoog cuteness-gehalte! Giada zou zo mee kunnen doen met Hollands next puppy model! Een echte kleine diva! Wat een ontzettende leuke fotoshoot om te doen! Ik vond het erg jammer dat ze weer mee naar huis genomen werd door haar baasje. 🙂

Wilt u ook een foto van uw nieuwe puppy, kitten, of oude trouwe beestje? Neem dan contact op via www.daniellevandentillaard.nl. Hondenfotografie en huisdierenfotografie kan zowel in de studio als lekker buiten in de natuur.

 

Liefs, Danielle

Verder lezen...

Borstvoedingsfotografie

Borstvoedingsfotografie. Het komt steeds vaker voor, maar is toch nog wat onbekend. Waarom doe ik dit en waarom willen mensen graag borstvoedingsfoto’s?

Mijn eigen ervaring met borstvoeding

Zelf ben ik moeder van twee kinderen die ik ook borstvoeding geef en heb gegeven. Daardoor heb ik ook ervaren hoe het is om borstvoeding te geven. De ups en de downs. Nu is er in de media vaak een discussie tussen flesvoeding en borstvoeding en voelen mensen die flesvoeding geven zich vaak veroordeeld door de mensen die borstvoeding geven. Laat ik vooropstellen dat dit met mijn borstvoedingsfotografie absoluut niet de bedoeling is. Iedereen maakt zijn eigen keuze en die respecteer ik ook zeer. Borstvoeding is wat mij betreft niet heilig, geen vloeibaar goud zoals sommigen het noemen. Maar ik kan alleen mijn ervaring en mijn gevoel erover meegeven.

Vroeger dacht ik, als ik kinderen heb geef ik gewoon een flesje. Borstvoeding, niks voor mij. Waarom ik dat dacht, geen idee. Maar toen het zover was en bleek dat ik ondanks bepaalde medicijnen toch de mogelijkheid had om borstvoeding te geven, besloot ik het gewoon te proberen. Lukt het niet dan heb ik pech, lukt het wel dan zien we wel voor hoe lang. En het lukte, gelukkig! Hoe mooi is het dat de natuur het zo in je lichaam regelt dat het precies gepaste voeding met de juiste voedingsstoffen maakt voor je baby. Zo bijzonder dat zo’n kindje gelijk weet wat het moet doen. Ik genoot ervan. Ook wordt je tijdens het geven van borstvoeding…

Verder lezen...

I love kinderfotografie!

Follow my blog with Bloglovin

Een van de meest uitdagende takken van mijn beroep is toch wel kinderfotografie, het fotograferen van jonge kinderen. Maar ondanks dat het een uitdaging is, vind ik het ook een van de leukste dingen om te doen.

Kinderen zijn zo puur, zo zichzelf en zo verschillend. De ene is verlegen, de andere een wildebras, de ene stuitert rond en de andere zit een beetje stil en angstig te kijken wat er nu weer gebeuren gaat. Wat velen wel gemeen hebben is dat ze niet echt te regisseren zijn. Maar dat hoeft ook niet. Hoe krijg je dan toch leuke foto’s?

Door je in het kind te verplaatsen, en het vooral leuk te maken voor ze. En daar moet je best creatief voor zijn. Want omdat ieder kind verschillend is, werken niet altijd dezelfde trucjes. Dus je moet vooral even goed aftasten wat werkt bij het kindje of de kindjes die je voor je hebt. Heb geduld, maak het prettig voor ze. Maak grapjes en leidt ze af zodat ze wat meer ontspannen.

Onlangs had ik de twee zusjes Anna en Ieke in de studio. Twee prachtige meiden. Grote zus Anna helemaal dol op haar kleine zusje die ook regelmatig geknuffeld werd tijdens de shoot. Maar Anna vond het best spannend om op de foto te gaan. En ze ging liever rondhuppelen. Geef haar eens ongelijk! Ieke zat lekker vrolijk de camera in te kijken en vooral haar grote zus te bewonderen. We hebben toen door een leuk…

Verder lezen...

error: Niet toegestaan te kopieren